Partiotuen jäsenmaksu

Pakilan Partiotuki ry:n 50 euron jäsenmaksulasku lähetetään vuosittain kaikille lippukunta Vuorenhaltioiden partioperheille.

Mikä jäsenmaksu on ja mitä sillä saa?

Pakilan Partiotuki on partiolippukunta Vuorenhaltioiden tukiyhteisö, joka ylläpitää kaupungin vuokratontilla olevaa Pakilan partiomajaa. Se on ainoa Helsingissä oleva aito partiomaja ja siitä voimme kaikki olla hyvin ylpeitä. Maja on rakennettu talkoovoimin 1950-luvun lopulla ja se on pidetty talkoilla käyttökunnossa siitä saakka.  Vanha rakennus edellyttää kuitenkin vuosittain korjaus- ja huoltotöitä. Viime vuosina majaan on mm. asennettu ilmalämpöpumppu, ja vuonna 2015 majan lattiaa ja eristyksiä korjattiin mittavalla urakalla. Viime vuonna uusittiin rännejä ja korjattiin sähköjä. Lisäksi huolehditaan kaikista käyttökuluista kuten vuokrasta, sähkölaskuista, vakuutuksista yms.

Olemme saaneet viime vuosina majan korjauksiin tukea alueen Lions Clubeilta sekä Pakilan seurakunnalta, mistä olemme hyvin kiitollisia. Jäsenmaksuilla ja vuosittaisilla myyjäistuloilla pitää kuitenkin kattaa vähintään majan ylläpitokulut.

Kaikilta partiolaisilta perittävästä Suomen Partiolaisten vuosittaisesta jäsenmaksusta ei tule eurokaan majan ylläpitoon. Sillä saa kyllä muita hienoja asioita kuten partiovakuutuksen, Partio-lehden, alennusta partio- ja retkeilyvarusteista ym. Lippukunta Vuorenhaltiat ei myöskään peri erillistä lippukuntamaksua kuten aika monet muut lippukunnat.

Mistään pakkojäsenyydestä Partiotuessa ei ole kyse, mutta olisi hienoa, että kaikki majaa käyttävät partioperheet osallistuisivat myös majan ylläpitoon maksamalla kannatusluonteisen Partiotuen 50 € jäsenmaksun. Ja enemmänkin saa laittaa tilille, jos siltä tuntuu.

Ystävällisin terveisin Partiotuen hallitus

Mikäli tuo jäsenmaksulasku ei syystä tai toisesta ole tavoittanut perhettäsi, voit tulostaa laskun tästä linkistä.